Kies uw land, regio, stad

Ontdek SAALFELD Thüringen

>>> Klik hier voor alle toeristische informatie van het Verkeersbureau Thüringen

Thüringen_Saalfeld_rondreizen.nl
SAALFELD. Pareltje midden in de natuur

Ligging. Saalfeld ligt midden in de prachtige natuur van het Naturpark Thüringer Wald en het Naturpark Thüringer Schiefergebirge. De Saale stroomt door het stadje en mondt even zuidelijker uit in het grote stuwmeer de Hohenwarte Stausee en meandert vervolgens door naar het zuiden. Rondom het Stuwmeer loopt de Prädikatswanderweg Hohenwarte Stausee Weg en zowel langs Saalfeld als langs het meer de fietsroute Saale-Radwanderweg.

Thüringen_Saalfeld_rondreizen.nl

Het stadje
Saalfeld wordt al in 899 genoemd als Karolingisch ‘Curla Salauelda’. Het is hiermee een van de oudste stadjes in Thüringen. Rondom het levendige marktplein ontwikkelde Saalfeld zich tot het huidige stadje. Binnen de stadsmuren is, net als daarbuiten, veel moois. Neem het middeleeuwse Rathaus en de gevels vanLees meer

Populaire reizen in Saalfeld


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Saalfeld
Valuta
Euro (€)
Weer
Max. 13°C

Oppervlakte
48,75 km²

Inwoners
25.139

Hoofdstad
Saalfeld

Airline
Per auto - 6 uur

Vliegtijd en afstand
Utrecht - Saalfeld 590 km.

Tijdverschil
Geen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Verkeersbureau Saalfeld, Markt 6, 07318 Saalfeld, telefoon 03671 522181

Hier vind je Saalfeld

 

FOTO © CREDITS
Paul Hentschel; Martin Krichner; Joachim Negwer; Thüringer Tourismus GmbH; plaatselijke verkeersbureaus; Shutter Stock; Hans (J.A.M.M.) Lugten; Rondreizen.nl