Kies uw land, regio, stad

Ontdek ILMENAU Thüringen

>>> Klik hier voor alle toeristische informatie van het Verkeersbureau Thüringen

Thüringen_Ilmenau_rondreizen.nl
ILMENAU. In de voetsporen van Goethe

Ligging. Ilmenau ligt ten zuiden van Erfurt in het dal van de Ilm middenin het Naturpark Thüringer Wald. Ten zuiden ligt het door de UNESCO tot Biosphären-Reservat uitgeroepen Naturschutzgebiet Vessertal. Dwars door het stadje stroomt de rivier de Ilm. Door dit prachtige natuurgebied rondom het stadje loopt de graag gefietste Ilmtal-Radweg en de graag ondernomen Prädikatswanderweg ‘Von Bach zu Goethe’ en de Goethewanderweg.

Thüringen_Ilmenau_rondreizen.nl

Het stadje
Hier zijn natuur en historie aangenaam met elkaar verbonden. Ilmenau ligt te midden van de bijzonder mooie natuur van het Thüringer Woud. Het is een oud historisch stadje uit de 13e eeuw. Goethe is sterk verbonden met Ilmenau; logisch dat hier ook de Goetheweg loopt. Vroeger was het eenLees meer

Populaire reizen in Ilmenau


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Ilmenau
Valuta
Euro (€)
Weer
Max. 13°C

Oppervlakte
198,7 km²

Inwoners
39.017

Hoofdstad
Ilmenau

Airline
Per auto - 5½ uur

Vliegtijd en afstand
Utrecht - Ilmenau 564 km.

Tijdverschil
Geen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Verkeersbureau Ilmenau, Am Markt 1, 98693 Ilmenau, telefoon 03677 600 300

Hier vind je Ilmenau

 

FOTO © CREDITS
Thüringer Tourismus GmbH; plaatselijke verkeersbureaus; Shutter Stock; Hans (J.A.M.M.) Lugten; Rondreizen.nl