Kies uw land, regio, stad

Ontdek NORDHAUSEN Thüringen

>>> Klik hier voor alle toeristische informatie van het Verkeersbureau Thüringen

Thüringen_Nordhausen_rondreizen.nl
NORDHAUSEN. Rolandstad en ‘Poort naar de Harz’

Ligging. Nordhausen ligt aan de zuidzijde van het Natuurpark Zuid-Harz. Door het stadje stroomt de Zorge die overgaat in de Helme; hij vormt het meer van de zuidelijker gelegen Talsperre Kelbra. Nordhausen zelf heeft ook een aantal meren w.o. de Forellensee en de Sundhäusersee. Vanuit Nordhausen loopt ook een Prädikatswanderweg, de Lutherweg. De fietspaden van de Südharzrouten 1-10 lopen ook door het plaatsje met aansluiting op de langeafstandsfietsetappe Harzrundweg.

Thüringen_Nordhausen_rondreizen.nl
Het stadje

Nordhausen is een niet zo heel grote plaats waardoor een aantal interessante bezienswaardigheden op relatief korte afstand van elkaar te bewonderen zijn, bijvoorbeeld de Sint Blasiuskerk. Het stadje heeft natuurlijk een historische kern waar het Alte Rathaus oorspronkelijk uit 1310 een belangrijkeLees meer

Populaire reizen in Nordhausen


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Nordhausen
Valuta
Euro (€)
Weer
Max. 11°C

Oppervlakte
105,3 km²

Inwoners
41.800

Hoofdstad
Nordhausen

Airline
Per auto - 5 uur

Vliegtijd en afstand
Utrecht - Nordhausen 486 km.

Tijdverschil
Geen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Verkeersbureau Nordhausen am Harz, Markt 1, 99734 Nordhausen, telefoon 03631 696 797

Hier vind je Nordhausen

 

FOTO © CREDITS
Martin Kirichner; Guido Werner; Thüringer Tourismus GmbH; plaatselijke verkeersbureaus; Shutter Stock; Hans (J.A.M.M.) Lugten; Rondreizen.nl