Kies uw land, regio, stad

Ontdek SONDERSHAUSEN Thüringen

>>> Klik hier voor alle toeristische informatie van het Verkeersbureau Thüringen

Thüringen_Sondershausen_rondreizen.nl
SONDERSHAUSEN. Muziek- en bergstad

Ligging. Sondershausen ligt daar waar het Naturpark Süd-Harz op natuurlijke wijze overgaat in het Naturpark Kyffhäuser. De plaats ligt tussen Nordhausen en Bad Frankenhausen. Door het stadje met enkele mooie meren stroomt de Wipper, die uitmondt in de Unstrut waar de Unstrut-Radweg langs loopt. De gehele regio staat garant voor vele prachtige wandel- en fietstochten.

 
Het stadje

Sondershausen wordt al genoemd in 1125 maar kreeg eerst stadsrechten rond 1300. Het stadje ligt aan de voet van de berg waarop het kasteelcomplex van residentieslot Schloß Sondershausen staat. Rond de Marktplatz staat o.a. het Rathaus en de VVV. Tezamen met de oude straatjes en een aantal leukeLees meer

Populaire reizen in Sondershausen


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Sondershausen
Valuta
Euro (€)
Weer
Max. 17°C

Oppervlakte
144,4 km²

Inwoners
21.888

Hoofdstad
Sondershausen

Airline
Per auto - 5 uur

Vliegtijd en afstand
Utrecht - Sondershausen 495 km

Tijdverschil
Geen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Verkeersbureau Sondershausen, Markt 7, 99706 Sondershausen, telefoon +49 (0) 3632 78 81 11

Hier vind je Sondershausen

 

FOTO © CREDITS
Martin Krichner; Roland Wehking; Thüringer Tourismus GmbH; plaatselijke verkeersbureaus; Shutter Stock; Hans (J.A.M.M.) Lugten; Rondreizen.nl