Kies uw land, regio, stad

Ontdek SAALFELD Thüringen

>>> Klik hier voor alle toeristische informatie van het Verkeersbureau Thüringen

Thüringen_Schmalkalden_rondreizen.nl

SCHMALKALDEN. Romantisch vakwerkstadje in het Thüringer Wald

Ligging. Schmalkalden ligt in het Naturpark Thüringer Wald, op de overgang met Naturpark Rhön. Dit prachtige natuurgebied wordt gekenmerkt door woudachtige bossen, veel watertjes en meren. Hier loopt ook de Prädikatswander – Lutherweg van Gotha naar Möhra en de Radweg Mommelstein. Door het stadje lopen de beekjes Stille en Asbach, die hier en daar een meertje vormen.

Thüringen_Schmalkalden_rondreizen.nl
Het stadje

Het historische Lutherstadje Schmalkalden wordt al genoemd in 874 als ‘Villa Smalcalta’. Het is een leuk stadje met kronkelige straatjes en gezellig marktplein. Winkels en restaurants met terrasjes. Naast de mooie oude vakwerkhuizen (Schmalkalden ligt aan de Deutsche Fachwerk Straße) is het aan hetLees meer

Populaire reizen in Schmalkalden


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Schmalkalden
Valuta
Euro (€)
Weer
Max. 14°C

Oppervlakte
105,4 km²

Inwoners
19.732

Hoofdstad
Schmalkalden

Airline
Per auto - 5 uur

Vliegtijd en afstand
Utrecht - Schmalkalden 502 km

Tijdverschil
Geen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Verkeersbureau Schmalkalden, Auer Gasse 6-8, 98574 Schmalkalden, telefoon +49 (0) 3683 609 758 0

Hier vind je Schmalkalden

 

FOTO © CREDITS
Jens Hauspurg; Alexander Michel; Andre Nestler; Alex Bauer; Martin Krichner; Thüringer Tourismus GmbH; plaatselijke verkeersbureaus; Shutter Stock; Hans (J.A.M.M.) Lugten; Rondreizen.nl