Kies uw land, regio, stad

Ontdek GREIZ Thüringen

>>> Klik hier voor alle toeristische informatie van het Verkeersbureau Thüringen

Thüringen_Greiz_rondreizen.nl
Greiz. Middeleeuws kastelenstadje

Ligging. Greiz ligt ten zuid-oosten van Gera in het Vogtland op de grens van Saksen. De graag ondernomen Prädikatswanderweg Elsterperlenweg loopt hier van Greiz naar Wünschendorf en weer terug. Tussen Berga en Seelingstädt is een groot meer, de Kippe. Het is ook een heerlijk fietsgebied. Hier loopt de Elster-Radweg en de afstandsroute Euregio Egrensis.

Thüringen_Greiz_rondreizen.nl

Het stadje

Greiz is een erg leuk, middeleeuws stadje uit 1209. Middelpunt is het op een oprijzende steile rots gelegen Oberes Schloß met Doppelkapelle. Hier omheen ligt de oude binnenstad. Leuk marktplein, oude kronkelige straatjes met kinderhoofdjes. Veel gezellige cafés en kroegjes, restaurantjes enLees meer

Populaire reizen in Greiz


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Greiz
Valuta
Euro (€)
Weer
Max. 13°C

Oppervlakte
76,3 km²

Inwoners
22.000

Hoofdstad
Greiz

Airline
Per auto - 6½ uur

Vliegtijd en afstand
Utrecht - Greiz 650 km.

Tijdverschil
Geen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Verkeersbureau Greiz, Burgplatz 12 / Unteresschloß, 07973 Greiz, telefoon 03661 689815

Hier vind je Greiz

 

FOTO © CREDITS
Jens Hausperger; Thüringer Tourismus GmbH; plaatselijke verkeersbureaus; Shutter Stock; Hans (J.A.M.M.) Lugten; Rondreizen.nl