Kies uw land, regio, stad

Ontdek GERA Thüringen

>>> Klik hier voor alle toeristische informatie van het Verkeersbureau Thüringen

Thüringen_gera_rondreizen.nl
GERA. Stad van Otto Dix

Ligging. Gera ligt in het bekende natuurgebied Vogtland, oostelijk Thürigen, tussen Jena en Altenburg. Het is een middelgrote stad. Door Gera stroomt de Weiße Elster, waar ook de Elsterradweg langs loopt. Even ten zuiden van Gera loopt de Prädikatswanderweg Elsterperlenweg. Van Wünschendorf, geheel langs de rechteroever van de Weiße Elster naar Greiz en aan de andere zijde van de rivier weer terug.

Thüringen_gera_rondreizen.nl Het stadhuis

Het stadje
Gera is een middeleeuws stadje, dat al in 995 genoemd wordt. Sinds 1569 is het al verbonden met Nederland toen gevluchte protestanten zich hier vestigden voor de productie van laken. Ondanks de grote stadsbrand van 1789 zijn veel mooie gebouwen overgebleven. Op de Markt is een van de mooisteLees meer

Populaire reizen in Gera


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Gera
Valuta
Euro (€)
Weer
Max. 13°C

Oppervlakte
152,2 km²

Inwoners
93.000

Hoofdstad
Gera

Airline
Per auto - 6½ uur

Vliegtijd en afstand
Utrecht- Gera 589 km.

Tijdverschil
Geen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Verkeersbureau Gera, Burgkeller, Markt 1a, 07545 Gera, telefoon +49 (0) 365 838 11 11

Hier vind je Gera

GERA. De stad van Otto Dix in het prachtige landschap van het Vogtland

FOTO © CREDITS
Andreas Weiss; Rasmus Schübel; Jens Hauspurg; Martin Krichner; Thüringer Tourismus GmbH; plaatselijke verkeersbureaus; Shutter Stock; Hans (J.A.M.M.) Lugten; Rondreizen.nl