Kies uw land, regio, stad

Ontdek BAD FRANKENHAUSEN, Thüringen

>> Klik hier voor alle informatie van het Verkeersbureau Thüringen

Thüringen_rondreizen.nl

BAD FRANKENHAUSEN. ‘Beroemd’ om zijn schevere toren dan in Pisa.

Ligging.Het stadje Bad Frankenhausen ligt oostelijk in Thüringen, tussen Sondershausen en Artern. Het ligt in het zuiden van het Naturpark Kyffhäuser. Door de zuidelijke ligging tegen het Kyffhäusergebergte stromen er vele watertjes en rivieren die hier het prachtige wandellandschap doorkruisen. Door Bad Frankenhausen zelf loopt de Solgraben en de Wipper. Het Naturpark Kyffhäuser sluit aan op het Naturpark Süd-Harz

Thuringen_rondreizen.nl
Het stadje
De oorsprong van Bad Frankenhausen gaat aanwijsbaar terug tot maar liefst 10.000 v. Chr. In het midden van het stadje staat de bezienswaardige Oberkirche. Deze wordt gesierd door Der Schiefe Turm ©, de Scheve Toren. Goed verankerd is de toren hétLees meer

Populaire reizen in Bad Frankenhausen


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Bad Frankenhausen
Valuta
Euro (€)
Weer
Max. 12°C

Oppervlakte
91,07 km²

Inwoners
9.151

Hoofdstad
Bad Frankenhausen

Airline
Per auto - 5½ uur

Vliegtijd en afstand
Utrecht-Bad Frankenhausen 517 km.

Tijdverschil
Geen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Verkeersbureau Bad Frankenhausen, Anger 14, 06567 Bad Frankenhausen, telefoon +49 (0) 34671 71717

Hier vind je Bad Frankenhausen

BAD FRANKENHAUSEN. Het stadje met de scheefste toren van de wereld

FOTO © CREDITS
Rasmus Schübel; Gregor Lengl; CMR/Christiane Wärtenberger; Thüringer Tourismus GmbH; Shutter Stock; Hans (J.A.M.M.) Lugten; Rondreizen.nl