Kies uw land, regio, stad

Ontdek RUDOLSTADT Thüringen

>>> Klik hier voor alle toeristische informatie van het Verkeersbureau Thüringen

Thüringen_Rudolstadt_rondreizen.nl
RUDOLSTADT. Historisch Saalestadje met Heidecksburg

Ligging. Rudolstadt ligt in het Naturpark Thüringer Schiffergebirge waar het overgaat in het Naturpark Thüringer Wald. Het plaatsje ligt tussen Saalfeld en Jena in het dal van de rivier de Saale. Langs de Saale lopen de wandel- en fietspaden van de Saale-Radwanderweg. De enorme bosrijke omgeving staat garant voor volop wandel- en fietsplezier.


Het stadje

Rudolstadt is een oud historisch stadje uit 776. Hét kenmerk van de stad is het Schloß Heidecksburg die hier hoog boven de oude stadskern uit toornt. Dit uit drie vleugels bestaande kasteel werd gebouwd in de achttiende eeuw op de resten van een eerder afgebrand renaissance slot. De grote feestzaal behoortLees meer

Populaire reizen in Rudolstadt


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Rudolstadt
Valuta
Euro (€)
Weer
Max. 11°C

Oppervlakte
135,2 km²

Inwoners
22.778

Hoofdstad
Rudolstadt

Airline
Per auto - 6 uur

Vliegtijd en afstand
Utrecht - Rudolstadt 581 km.

Tijdverschil
Geen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Verkeersbureau Rudolstadt, Markt 8, 07407 Rudolstadt, telefoon 03672 486-440

Hier vind je Rudolstadt

 

FOTO © CREDITS
Alexander Michel; Dominik Ketz; Alexander Burzik; Constantin Beyer;  Maik Schuck; Thüringer Tourismus GmbH; plaatselijke verkeersbureaus; Shutter Stock; Hans (J.A.M.M.) Lugten; Rondreizen.nl